Hva er bedre, CNC- eller 3D-utskrift?Forskjellen mellom CNC-maskinering og 3D-utskrift

Medisinsk utstyr 2021: markedsmuligheter for 3D-printede proteser, ortotikk og audiologiutstyr
CNC-maskinering og 3D-utskrift er to vanlige behandlingsteknikker.Det er likheter og forskjeller mellom dem.Begge har sine egne fordeler og vil gi fordeler til produksjonsprosessen, men hvilken passer best til dine behov?Junying Metal Manufacturing Co., Ltd. (www.cnclathing.com) er et ledende produksjonsselskap i Kina med flere tiår med erfaring innen 3D-utskrift og CNC-produksjonstjenester.Her er noen tips som Junying gjerne vil dele med deg.Disse tipsene kan hjelpe deg å velge den beste metoden for virksomheten din.
Hvilke faktorer må vurderes når man bestemmer produksjonsmetoden?Som ingeniør eller designer er det vanskelig å velge en produksjonsprosess for å lage prototyper eller deler.Alle prosesseringsteknologier har sine egne trinn og fordeler.Men før du velger en produksjonsprosess, må du vurdere noen faktorer.
Den største forskjellen mellom CNC-maskinering og 3D-utskrift er produksjonsmetoden.CNC-bearbeiding er en subtraktiv produksjonsprosess som produserer deler ved å fjerne materiale fra et stykke metall, plast eller tre for å oppnå et ferdig produkt med ønsket form.Selv om 3D-utskrift er en additiv produksjonsprosess, skaper den deler ved å legge til råvarer lag for lag til produktet er ferdig.
Både CNC-maskinering og 3D-utskrift kan bruke en rekke materialer, fra metall til plast eller andre materialer.Imidlertid er metall mer utbredt til CNC-bearbeiding fordi det er forskjellige verktøy, for eksempel bor og dreiebenker, som enkelt kan kutte metall.3D-printere brukes vanligvis med plast.Nå kan 3D-printere også skrive ut metall, men skriverne som kan skrive ut metall er dyre og alltid dyrere enn mange CNC-maskiner.I tillegg til de mest brukte materialene er det andre materialer som tre, akryl, termoplast og andre materialer som kan brukes til CNC-fresing, samt komposittmaterialer, voks og keramikk for 3D-printing.I tillegg kan enkelte materialer som er vanskelige å behandle kun produseres ved 3D-utskrift.
Derfor, når vi velger en produksjonsmetode, bør vi jobbe med et team av dyktige ingeniører og designere som kan hjelpe oss med å finne ut hvilken produksjonsprosess som er best egnet for materialet.
Når det gjelder kostnader, er 3D-utskrift vanligvis billigere enn CNC-maskintjenester.Dette er fordi materialene som brukes til 3D-utskrift er billigere enn de som brukes til CNC-maskiner.Kostnaden er også knyttet til produksjonsmetoden.Sammenlignet med den additive produksjonsprosessen, vil den subtraktive produksjonsprosessen føre til mer avfall av råvarer.CNC-bearbeiding har ofte overskuddsmaterialer etter produksjonsprosessen, og noen ganger kan overskuddsmaterialene ikke gjenbrukes.3D-utskrift bruker kun materialene som trengs for å produsere produktet.Derfor gjør mindre avfall 3D-utskrift mer økonomisk enn CNC-maskinering.
I tillegg, når vi velger en produksjonsprosess mellom de to teknologiene, må vi også vurdere hvor mange deler hver teknologi kan produsere kostnadseffektivt.
CNC-bearbeiding har mange fordeler.Nøyaktighet er en av disse fordelene - feilen på hver akse er bare noen få mikron, noe som betyr at høy overflatenøyaktighet kan oppnås uten ytterligere maskinering.CNC-maskinering er også generelt bedre enn 3D-utskrift når det gjelder toleranser fordi det ikke krever varmebehandling og reprosessering.
CNC-maskinering har relativt få størrelsesbegrensninger;CNC-maskiner kan riktig bearbeide små eller store deler.Sammenlignet med CNC-maskinering er den maksimale delstørrelsen på 3D-utskrift relativt moderat.
CNC-maskinering kan ikke produsere deler med komplekse geometrier på grunn av bruken av subtraktive produksjonsprosesser.Og 3D-utskrift kan produsere deler med komplekse geometrier.Når komplekse geometriske former er nødvendig, bør vi bytte til 3D-utskrift.
Generelt sett er det ingen perfekt teknologi for alle applikasjoner.Både 3D-utskriftstjeneste og CNC er svært effektive og hver har sine egne fordeler og ulemper.3D-utskrift kan hjelpe oss med å minimere eller helt eliminere strukturelle begrensninger, men 3D-utskrift kan ikke oppfylle toleransene som kreves for høypresisjonsprodukter.CNC-bearbeiding kan gi stramme toleranser, men kan ikke produsere deler med komplekse geometrier.Derfor er det vanligvis raskere og mer kostnadseffektivt å kombinere fordelene med 3D-utskrift og CNC-bearbeiding for å produsere deler.Hvis du ikke er sikker på hvilken produksjonsmetode produktet ditt bruker, vennligst kontakt Junying Metal Manufacturing Co., Ltd. Vi vil yte utmerket arbeid for å hjelpe deg med å få det riktige produktet for prosjektet ditt.Junying Metal Manufacturing Co., Ltd. gir våre kunder følgende tjenester:
Hvis du ønsker å lære mer om våre tjenester, vennligst besøk selskapets nettsted: www.cnclathing.com
Polly Polymer, en kinesisk oppstart som utvikler høyhastighets stereolitografi (SLA) 3D-utskriftsutstyr, polymerer og programvare, samlet inn 100 millioner yuan ($15,5 millioner) i en A+-finansieringsrunde.dette…
Oppdatering: De nye 4DFWD-skoene fra Adidas, nettopp båret av Adidas-utøvere på pallen ved OL i Tokyo, er nå åpne for publikum for $200.Adidas har…
Forskere og ingeniører ved Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) 3D-printer nå gjennomstrømningselektroder (FTE), en nøkkelkomponent i elektrokjemiske reaktorer.Den elektrokjemiske reaktoren kan omdanne karbondioksid til...
Siden starten av Major League Baseball-sesongen i 2021, har New York Mets shortstop Francisco Lindor (Francisco Lindor) brukt neste generasjon Rawlings-hansker i en stilig, iøynefallende neongrønn og svart design.Forsiktig…
Registrer deg for å se og laste ned proprietære industridata fra SmarTech og 3DPrint.com Kontakt [e-postbeskyttet]


Innleggstid: 19. oktober 2021